Meesters van Apeldoorn - Monumentale Stadsvilla

Inschrijving geopend. Ga naar de projectsite en schrijf je digitaal in!
Apeldoorn - Apeldoorn
Actueel aanbod

€ 1.100.000,- tot € 1.495.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
187 - 260m2
Kaveloppervlak
277 - 406m2
Inhoud
880 - 1730m3
Aantal slaapkamer(s)
3 - 7

Over dit project

DUURZAAM WONEN IN EEN RIJKSMONUMENT
5 MEESTERLIJKE STADSVILLA'S

START VERKOOP 8 SEPTEMBER 2023

De oude Koningin Wilhelminaschool (bouwjaar 1904) op de hoek Kerkstraat - Van Huutstraat wordt omgetoverd tot een 'hier moet ik wonen'-plek! Van binnen zo goed als nieuw, maar zonder afbreuk te doen aan de rijke historische waarden van het gebouw.
De lokalen, gymzaal, andere schoolruimten en de voormalige directeurswoning worden getransformeerd tot vijf royale stadsvilla’s. De stadsvilla's variëren in woonoppervlakte van circa 190 tot en met 265 m². Dankzij de hoge ramen en plafonds meer dan 4 meter) ervaar je het luxe gevoel van ruimte. De buitenzijde van het Rijksmonument blijft zoveel mogelijk in tact, waaronder bijvoorbeeld de rijkversierde entree, een glas-in-loodvenster, de dakkapellen, en gedetailleerde kozijnen. Zo beleef je het wooncomfort van nu in de sfeer van weleer.

COMFORTABEL EN ENERGIEZUINIG
De stadsvilla’s kenmerken zich door eigentijds wonen in een historisch jasje. Bij de transformatie naar 5 stadsvilla's streven wij grote ambities na, ook daar waar het gaat om duurzaamheid. Zo worden de villa’s volledig gasloos en krijgen ze een individuele warmtepomp dat gebruik maakt van aardwarmte, in combinatie met vloerverwarming op de begane grond en de verdiepingen. Hierdoor kan de vloerverwarming verwarmen in de winter en koelen in de zomer. Op het dak van villa S03 en S04 worden collectieve zonnepanelen geplaatst. En dat realiseren we zonder in te leveren op de historische kwaliteiten van het rijksmonument.

VOLOP RUIMTE VOOR EIGEN WOONWENSEN
De monumentale stadsvilla’s bieden een zee aan ruimte en volop inval van daglicht dankzij hoge plafonds en ramen. De twee villa’s aan de Kerklaan (S01 en S05) beschikken over drie woonlagen. De drie stadsvilla’s aan de Van Huutstraat beschikken over twee woonlagen en een zolder. Deze zolder is bereikbaar met een inspectieluik. Met in totaal vier tot zelfs acht kamers bieden ze volop ruimte om al je woonwensen te realiseren.

MEESTERLIJKE STADSVILLA'S: WELKE PAST BIJ JOU?
Wil jij graag stedelijk wonen, maar wel met volop leefruimte en dicht bij natuur en groen? De Meesters van Apeldoorn biedt vijf stadsvilla’s in een Rijksmonument omringd door parken en parkjes. Stedelijk wonen, met het voorrecht van twee eigen parkeerplaatsen op een afgesloten parkeerterrein midden in het centrum!

BUITENLEVEN IN DE BINNENSTAD
De stadsvilla’s beschikken over heerlijke buitenruimtes in de vorm van een tuin, en/of dakterras. Zo haal je in hartje centrum het buitenleven binnen.

PARKEREN
Wonen in het centrum en toch je auto voor de deur! Elke stadsvilla beschikt over twee eigen parkeerplaatsen en een ruime berging van ca. 11 m2.

STADSVILLA S.01
MONUMENTALE ENTREE ALS VISITEKAARTJE
Uniek aan deze stadsvilla aan de Kerklaan is de monumentale entree. Je betreedt de woning via de oorspronkelijke hoofdentree van de school. Deze villa behoudt het oorspronkelijk adres Kerklaan 21. Liefhebbers van authentieke details komen hier volledig aan hun trekken. Wat te denken van een overwelfde portiek en dubbele deuren met een glaspaneel achter siersmeedwerk? Een bovenlicht met gebrandschilderd glas-in-lood. En boven de portiek een tegeltableau met het opschrift Koningin Wilhelmina School. Daarnaast beschikt deze stadsvilla nog een over bijzondere kunst, een brons beeld van Wilhelmina en een klok “Junghans” uit 1902 aangeboden door oud leerlingen. Waar vind je zoiets?
Op de begane grond bevinden zich twee separate grote ruimten, de woonkamer en de woonkeuken welke in verbinding staan met elkaar doormiddel van dubbele deuren. Daarnaast komt er een separate entree aan de zijkant van de villa welke in verbinding staat met het achterpad welke je naar de berging en de twee parkeerplaatsen leidt.
Via de originele trap bereik je de verdieping door middel van een ruime overloop met 4 kamers. De hoofdslaapkamer met eigen badkamer en twee slaapkamers met een tweede badkamer. Daarnaast kan er een werkruimte gemaakt worden in het midden van deze villa met uitzicht op het Wilhelminapark. Via een nieuw te realiseren trap bereik je de overloop van de 2e verdieping. De perfecte plek voor het maken van een pantry of bijvoorbeeld een minibar. Vanuit deze ruimte stap je zo op het dakterras van maar liefst 25 m2. Hier geniet je van de ondergaande zon en een heerlijk uitzicht over Apeldoorn. Beter dan dit wordt het leven niet!

STADSVILLA S.02
BESTUURSKAMER WORDT FIJNE WERKKAMER
Deze stadsvilla ligt in de voormalige vleugel van de school aan de Van Huutstraat. De woning telt twee woonlagen en een schilddak bedekt met oranje Tuile de Nord-dakpannen. In het oog springen van buiten de hoge ramen met T-vensters. Destijds ging men ervan uit dat voldoende daglicht een positieve invloed had op het welzijn van de leerlingen. Onnodig te zeggen dat toekomstige bewoners van de stadsvilla’s profiteren van dat uitgangspunt voor het ontwerp. Opvallend aan deze stadsvilla is de erkervormige uitbouw aan de achterzijde. Toentertijd de bestuurskamer van de school, straks een fijne werkkamer.
De voorzijde van deze stadsvilla ligt aan de Van Huutstraat. Hier betreed je de woning via de nieuw te realiseren, statige hoofdentree. De villa bestaat uit twee grote klaslokalen die worden getransformeerd tot een woonkamer en een woonkeuken. Via een royale gang bereik je de oude bestuurskamer. Vanuit deze fijne ruimte kijk je heerlijk de tuin in. Deze sfeervolle kamer heeft diverse gebruiksmogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kantoor, speelkamer of eetkamer. Vanuit de gang realiseren we een nieuwe bordestrap waarmee je de verdieping bereikt.
De eerste verdieping biedt ruimte voor vier ruime (slaap)kamers, waarvan één met een inloopkast, een badkamer en een technische ruimte met plaats voor je wasmachine en droger. Heb je behoefte aan twee badkamers? Maak dan gebruik van de optie waarbij ter plaatse van de huidige inloopkast een extra badkamer kan worden gerealiseerd. In één van de (slaap)kamers wordt een inspectieluik geplaatst waarmee je toegang krijgt tot de kapconstructie. Deze stadsvilla heeft een voortuin en een ruime achtertuin. Vanuit de achtertuin bereik je via een achterpad je eigen berging en je twee eigen parkeerplaatsen.

STADSVILLA S.03
VAN KLASLOKAAL TOT RIANTE WOONKEUKEN
Ook deze stadsvilla is gesitueerd in de vleugel van de vroegere school aan de Van Huutstraat. Maar de indeling is anders. Zoals eigenlijk elke van de vijf stadsvilla’s een volkomen eigen indeling heeft. Het kloppend hart van deze woning is op de begane grond de riante woonkeuken van ongeveer 40 m2. Via de nieuwe statige hoofdentree aan de Van Huutstraat bereik je de villa. Dit is de eerste ruimte in de deze stadsvilla die je als bezoeker betreedt. Verder op de begane grond een zeer ruime woonkamer, een aparte zitkamer en een inpandige berging. Op de verdieping liggen vier (slaap)kamers, waarvan een met inloopkast, de badkamer en een technische ruimte met plaats voor de wasmachine en droger. Daarnaast kan de inloopkast optioneel nog een extra badkamer worden. In één van de kamers komt een inspectieluik met toegang tot de kapconstructie.
Deze villa heeft voortuin en een ruime brede achtertuin. Aan de achtertuin ligt het achterpad en leid je naar de eigen berging en de twee eigen parkeerplaatsen.

STADSVILLA S.04
JUISTE FORMULE VOOR COMFORTABEL OF LEVENSLOOPBESTENDIG WONEN
Deze stadsvilla bevindt zich in wat bouwkundig het jongste deel van het schoolgebouw is. Ooit waren hier het nieuwe natuurkundelokaal en (een deel van) het gymnastieklokaal ondergebracht. Het linker deel bestaat uit twee woonlagen, het rechter (eind)bouwdeel heeft een woonlaag. De centrale statige entree biedt toegang tot links de woonkamer en rechts de woonkeuken annex eetkamer. Daarnaast heeft deze villa een eigen nevenentree aan zijkant van de villa welke brengst aan de eigen berging en gelijk toegang geeft aan de twee eigen parkeerplaatsen. Verder op de begane grond een royale werkkamer grenzend aan de binnentuin en een grote inpandige berging. Op de verdieping liggen twee forse slaapkamers, waarvan een met inloopkast, de badkamer, een separaat toilet en een wasruimte. Daarnaast heeft deze woning een stadstuin en een dakterras wat de villa extra bijzonder maakt. Verder is er ruimte voor een extra slaapkamer en kan de inloopkast veranderd worden in een extra badkamer. Op begane grond is de mogelijkheid voor extra slaapkamer gecombineerd met een badkamer zodat deze villa levensloopbestendig wordt.
Deze villa heeft grote voortuin en een ruime achtertuin en grenst aan het achterpad

STADSVILLA S.05
VOORMALIGE HOOFDONDERWIJZERSWONING
De woning waar vroeger de hoofdonderwijzer “de directeurswoning” van de school woonde, bevindt zich op de hoek van de Kerklaan met de Van Huutstraat (en behoud het adres: Kerklaan 23). Evenals de school is de woning destijds ontworpen door de Apeldoornse architect J.A. Wijn. De stijl is sober met invloeden van de Overgangsstijl, Art-Nouveau en Neo-Renaissance. De woning telt drie bouwlagen en een samengestelde kap met Tuile du Nord-dakpannen. Aan de achterzijde van het rechter deel van de woning bevindt zich een uitbouw in de vorm van een serre, met erboven een dakterras op de zonzijde. De villa krijgt op de begane grond een grote woonkeuken met serre waarmee je de stadtuin bereikt. Op de 1e verdieping bevindt zich tv kamer met toegang naar het balkon. Verder is op de deze verdieping de masterbedroom, de inloopkast en badkamer te vinden. Op de 2e verdieping liggen nog drie kamers en een extra toilet.
Deze villa heeft tuin rondom de villa. Aan de achterkant grenzende aan de erker ligt nog een terras. Via het pad aan de Van Huutstraat brengt je naar je eigen berging en de twee eigen parkeerplaatsen.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Meesters van Apeldoorn - Monumentale Stadsvilla
Start verkoop
Verkoop gestart
Woningen
5 van 5 beschikbaar
Prijs
€ 1.100.000,- tot € 1.495.000,-
Type woningen
Herenhuis, Hoekwoning

Locatie

Stel je vraag

Contact

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Apeldoorn.

Aanmelden