Actueel

Nieuws

Decoratief schilderwerk Lokaal nieuws maandag 07 maart 2022

Decoratief schilderwerk

Wil jij een echte eye-catcher in je huis die ook nog eens uniek is en volledig is afgestemd op jouw smaak en wensen? Denk dan eens aan decoratief schilderwerk.

Denk groots

Het grote voordeel aan decoratief schilderwerk is dat je niet binnen de lijntjes hoeft te kleuren (of schilderen). In dit geval is geen idee gek genoeg. Ondanks dat je met behang tegenwoordig alle kanten op kunt en ook met bijvoorbeeld fotobehang een hele eigen wandbekleding kunt verzorgen, ga je met decoratief schilderwerk nog een stapje verder. Er zijn vele artiesten die hiervan hun werk gemaakt hebben. Zoek op werkspot op ‘ schilder Apeldoorn gezocht ’ en vind de juiste match.

Portretten

Je kan een hele gave familie- of portretfoto natuurlijk uitvergroten, in een lijst doen en aan de muur hangen. Maar het is zoveel gaver om hem levensgroot op de muur te laten schilderen. Je kan de foto waarheidsgetrouw na laten schilderen, maar je kan er ook voor kiezen om hem abstract te maken. En dit kan je ‘simpel’ houden door het in zwart wit te laten doen met eventueel een kleuraccent. Maar ook hierbij zijn de (kleur) mogelijkheden eindeloos. En dit hoeft niet perse een eigen foto te zijn. Een muurschildering van jouw favoriete artiest behoort ook zeker tot de opties.

Landschappen

Wil jij je in jouw serre wanen in een bosgebied met een uil in de boom en een vos die om een boom kijkt? Of wil jij terwijl je in bad ligt het gevoel hebben dat je je op een tropisch eiland bevindt waar de flamingo’s stapvoets voorbijlopen? Zoek een paar gave foto’s bij elkaar en laat hier 1 geheel van maken. Op sites als Pinterest kan je hele toffe ideeën op doen en hierdoor geïnspireerd raken voor een eigen ontwerp.

Wereldkaart

Ben je een reiziger en wil je jouw reizen graag groots uitlichten? Laat een enorme wereldkaart op je muur schilderen met bijvoorbeeld magneetverf zodat je gave foto’s van de plekken waar je geweest bent kunt uitlichten op jouw muur. Met touwtjes kan je zelfs je verschillende routes aangeven.

Plafond

Maar laat je niet beperken door alleen aan je muren te denken. Ook een plafond leent zich uitstekend als canvas voor een schilder. Denk aan de waanzinnig gave plafondschilderingen in kerken en oude paleizen en huizen. Wil je het toch iets simpeler houden? Met een spons techniek is het mogelijk om een wolk effect te creëren.

Met decoratief schilderwerk is geen idee te gek! Dus laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en bedenk iets unieks waardoor jouw huis echt een persoonlijke en vooral hele gave touch krijgt.

Zo bepaal je de indeling van jouw nieuwbouwhuis Lokaal nieuws maandag 14 februari 2022

Zo bepaal je de indeling van jouw nieuwbouwhuis

Voordeel van een nieuwbouwwoning is dat je de indeling van het nieuwbouwhuis tijdens de bouw vaak nog kunt beïnvloeden. Deze wijzigingen in het bouwplan vallen dan onder meer- of minderwerk.

Zo kun je door het wijzigen van de indeling het nieuwbouwhuis jouw persoonlijke stijl geven. Hoe je dit doet? Wij geven je hier inspiratie voor het wijzigen van de indeling in jouw toekomstige nieuwbouwhuis met én zonder een complete verbouwing.

De indeling van nieuwbouwhuis in 4 variaties

Er zijn de afgelopen jaren talloze nieuwbouwprojecten gerealiseerd, waarbij verschillende indelingen voor nieuwbouwhuizen zijn bedacht. Van nieuwbouw Apeldoorn tot een andere plaats in Nederland. Je kunt de indeling van een nieuwbouwhuis eigenlijk in 4 variaties tekenen:

• Een open leefkeuken aan de achterzijde
• Een smalle keuken aan de voorzijde
• Eén grote open ruimte met verbinding door een kookeiland
• Aparte zithoek en eetkamer

Toch hoeft het zeker niet zo zwart wit te zijn. Ook met deze “standaard” indelingen kun je nog vele veranderingen doorbrengen, waardoor de indeling van jouw nieuwbouwhuis er uniek uit zal zien!

Wissel de indeling bij de nieuwbouw om

Als de bouw nog niet begonnen is, kun je nog ingrijpende beslissingen nemen om de indeling compleet overboord te gooien. Vaak kiezen projectontwikkelaars voor een smalle keuken aan de voorzijde, naast de voordeur en entree.  

Wil je juist het gevoel van een open leefkeuken, in verbinding met de rest van het huis? Verplaats de smalle keuken dan naar de achterkant van het huis. Hier kun je de indeling over de complete breedte van het huis benutten.

Vervolgens kan je aan de smallere voorzijde een knusse zithoek creëren met tv, kachel en gezellige bank. Deze indeling geeft ineens veel meer gevoel van ruimte in hetzelfde nieuwbouwhuis!

Puzzel met indelingen op schaal van het huis

Is de bouw al wel begonnen, maar zie jij jezelf nog niet 100% in de Stedendriehoek wonen ? Dan is de meest kleine ingreep om de indeling van nieuwbouwhuis te veranderen qua look en feel met meubels. Zo kun je zonder ingrijpende verbouwing toch dat gevoel van thuis creëren.

Je kunt gemakkelijk puzzelen met een basisindeling door op schaal dingen te tekenen en hiermee te schuiven. Heb je bijvoorbeeld te maken met een lange, smalle ruimte? Door het gebruik van meubels in de lengte kan je losse ruimtes aan de voor- en achterkant met elkaar samenvoegen.

Plaats bijvoorbeeld een tafel in het verlengde van de keuken. Doe je dit met een bank aan één zijde, heb je een smallere ruimte voor de zithoek nodig. Door in de lengte te werken creëer je een overloop van de ene leefruimte naar de ander.

Geef jouw nieuwbouwhuis dynamiek

Je kunt ook kiezen voor een combinatie van bovenstaande oplossingen om met de indeling het nieuwbouwhuis te veranderen. Je kunt het idee van een open leefkeuken bijvoorbeeld ook creëren door het toevoegen van een kookeiland in het midden van de woning. Net als met werken in de lengte van het huis, creëer je hiermee een overlap tussen verschillende ruimtes.

Hiervoor is echter wel het verplaatsen van leidingen en elektra noodzakelijk. Kan dit niet in de vloer, kun je ook overwegen om de vloer op te hogen. Met een verhoging van de vloer in een deel van het huis, creëer je een speelse dynamiek en sfeer. Door dit niveauverschil zal het gevoel van een nieuwbouwhuis gelijk verdwenen zijn.

Breek de indeling open

In oude huizen zul je vaker zien dat er een speciale voor- en achterkamer is, met een scheiding van bijvoorbeeld schuifdeuren. Hierdoor heb je een aparte zithoek en keuken, wat erg praktisch kan zijn met kinderen. Toch kun je deze indeling in de basis behouden bij jouw nieuwbouwwoning, maar dan met een modern tintje.
Denk bijvoorbeeld de keuken in het verlengde van de entree. Hierdoor vul je deze hoek van de benedenverdieping met keuken en heb je één lang stuk voor een eet- en zithoek. Door nu de tussenwand met schuifdeuren weg te laten, behoud je één grote ruimte. Hiermee heb je twee aparte ruimtes, maar behoud je toch met een open en moderne indeling het nieuwbouwhuis!

 

Bouwen bouwen bouwen Lokaal nieuws donderdag 27 januari 2022

Bouwen bouwen bouwen

In de omgeving van Apeldoorn zijn volop nieuwbouwprojecten in ontwikkeling. In verschillende fases van tekening en vergunningaanvraag tot bijna opgeleverd of zelfs klaar om in te verhuizen. Dat is hard nodig, want ook in deze regio is de vraag naar woningen veel groter dan het aanbod. En we kennen allemaal de vervelende gevolgen daarvan. Iedere dag hoor je wel iemand vol verbazing vertellen voor hoe ontzettend veel geld die en die woning te koop staat of hoeveel er toch nog overboden is op de toch al exorbitante vraagprijs van een heel gemiddelde eengezinswoning waar ook nog van alles aan moet gebeuren. De prijzen zijn hoog, hoger, hoogst en voor starters is het bijna onmogelijk ertussen te komen.

Mensen die graag een huis zouden willen kopen kijken inmiddels ook vaak naar de mogelijkheden van een huurhuis. Maar ook het aanbod aan huurwoningen Apeldoorn is beperkt. Er komen wel huizen op de huurmarkt, maar ze zijn vaak al weer weg voor je hebt kunnen reageren. Eigenlijk net als met koophuizen dus. Er zijn allerlei redenen om te zoeken naar een huurwoning In veel gevallen is een woning huren gewoon passend bij de situatie. Als je ergens tijdelijk woont voor studie of werk bijvoorbeeld. Of als je nog niet precies weet waar je je wilt gaan settelen, maar om welke reden dan ook wel weg wilt of moet uit je huidige thuis. Maar wil je bijvoorbeeld een appartement huren Arnhem weet dan dat je ook voor een appartement achteraan in een lange rij van woningzoekenden terecht komt.

Om toch een geschikte woning te bemachtigen is snel reageren op een woning die beschikbaar komt eigenlijk het belangrijkste wapen dat je in handen hebt. Steeds goed op de hoogte zijn van het nieuwste aanbod op de woningmarkt valt echter niet mee. Als je dat goed wilt doen, heb je er een dagtaak aan en je moet ondertussen ook gewoon werken, studeren, het huishouden doen en boodschappen halen. Er zijn bedrijven die je een groot deel van dit frustrerende en tijdrovende werk uit handen kunnen nemen. Huurportaal bijvoorbeeld houdt al het aanbod van woningstichtingen, makelaars en particuliere verhuurders constant in de gaten en plaatst nieuw aanbod door. 

De site van huurportaal biedt niet alleen het meest actuele aanbod van huurwoningen overzichtelijk op plaats en prijs gerangschikt, maar geeft ook handige tips die je zoektocht vergemakkelijken en je kans op succes vergroten. Maak er een sport van om snel en goed te reageren op het aanbod en krijg weer wat meer plezier in je verhuisplannen door je in te schrijven. Je staat er dan wat minder alleen voor.

De eerste zijn is één ding, maar je wilt ook het vertrouwen van de verhuurder winnen.. Reageer dus snel, maar ook netjes en beleefd. Zorg ervoor dat je de gegevens die een verhuurder van je nodig heeft snel en correct kunt aanleveren. Een verhuurder wil snel zaken kunnen doen, maar is ook op zoek naar een betrouwbare huurder. De indruk die je maakt, is dus ook van belang.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Apeldoorn.

Aanmelden