Actueel

Nieuws

Zo bepaal je de indeling van jouw nieuwbouwhuis Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Zo bepaal je de indeling van jouw nieuwbouwhuis

Voordeel van een nieuwbouwwoning is dat je de indeling van het nieuwbouwhuis tijdens de bouw vaak nog kunt beïnvloeden. Deze wijzigingen in het bouwplan vallen dan onder meer- of minderwerk.

Zo kun je door het wijzigen van de indeling het nieuwbouwhuis jouw persoonlijke stijl geven. Hoe je dit doet? Wij geven je hier inspiratie voor het wijzigen van de indeling in jouw toekomstige nieuwbouwhuis met én zonder een complete verbouwing.

De indeling van nieuwbouwhuis in 4 variaties

Er zijn de afgelopen jaren talloze nieuwbouwprojecten gerealiseerd, waarbij verschillende indelingen voor nieuwbouwhuizen zijn bedacht. Van nieuwbouw Apeldoorn tot een andere plaats in Nederland. Je kunt de indeling van een nieuwbouwhuis eigenlijk in 4 variaties tekenen:

• Een open leefkeuken aan de achterzijde
• Een smalle keuken aan de voorzijde
• Eén grote open ruimte met verbinding door een kookeiland
• Aparte zithoek en eetkamer

Toch hoeft het zeker niet zo zwart wit te zijn. Ook met deze “standaard” indelingen kun je nog vele veranderingen doorbrengen, waardoor de indeling van jouw nieuwbouwhuis er uniek uit zal zien!

Wissel de indeling bij de nieuwbouw om

Als de bouw nog niet begonnen is, kun je nog ingrijpende beslissingen nemen om de indeling compleet overboord te gooien. Vaak kiezen projectontwikkelaars voor een smalle keuken aan de voorzijde, naast de voordeur en entree.  

Wil je juist het gevoel van een open leefkeuken, in verbinding met de rest van het huis? Verplaats de smalle keuken dan naar de achterkant van het huis. Hier kun je de indeling over de complete breedte van het huis benutten.

Vervolgens kan je aan de smallere voorzijde een knusse zithoek creëren met tv, kachel en gezellige bank. Deze indeling geeft ineens veel meer gevoel van ruimte in hetzelfde nieuwbouwhuis!

Puzzel met indelingen op schaal van het huis

Is de bouw al wel begonnen, maar zie jij jezelf nog niet 100% in de Stedendriehoek wonen ? Dan is de meest kleine ingreep om de indeling van nieuwbouwhuis te veranderen qua look en feel met meubels. Zo kun je zonder ingrijpende verbouwing toch dat gevoel van thuis creëren.

Je kunt gemakkelijk puzzelen met een basisindeling door op schaal dingen te tekenen en hiermee te schuiven. Heb je bijvoorbeeld te maken met een lange, smalle ruimte? Door het gebruik van meubels in de lengte kan je losse ruimtes aan de voor- en achterkant met elkaar samenvoegen.

Plaats bijvoorbeeld een tafel in het verlengde van de keuken. Doe je dit met een bank aan één zijde, heb je een smallere ruimte voor de zithoek nodig. Door in de lengte te werken creëer je een overloop van de ene leefruimte naar de ander.

Geef jouw nieuwbouwhuis dynamiek

Je kunt ook kiezen voor een combinatie van bovenstaande oplossingen om met de indeling het nieuwbouwhuis te veranderen. Je kunt het idee van een open leefkeuken bijvoorbeeld ook creëren door het toevoegen van een kookeiland in het midden van de woning. Net als met werken in de lengte van het huis, creëer je hiermee een overlap tussen verschillende ruimtes.

Hiervoor is echter wel het verplaatsen van leidingen en elektra noodzakelijk. Kan dit niet in de vloer, kun je ook overwegen om de vloer op te hogen. Met een verhoging van de vloer in een deel van het huis, creëer je een speelse dynamiek en sfeer. Door dit niveauverschil zal het gevoel van een nieuwbouwhuis gelijk verdwenen zijn.

Breek de indeling open

In oude huizen zul je vaker zien dat er een speciale voor- en achterkamer is, met een scheiding van bijvoorbeeld schuifdeuren. Hierdoor heb je een aparte zithoek en keuken, wat erg praktisch kan zijn met kinderen. Toch kun je deze indeling in de basis behouden bij jouw nieuwbouwwoning, maar dan met een modern tintje.
Denk bijvoorbeeld de keuken in het verlengde van de entree. Hierdoor vul je deze hoek van de benedenverdieping met keuken en heb je één lang stuk voor een eet- en zithoek. Door nu de tussenwand met schuifdeuren weg te laten, behoud je één grote ruimte. Hiermee heb je twee aparte ruimtes, maar behoud je toch met een open en moderne indeling het nieuwbouwhuis!

 

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur

In de wereld van interieurontwerp en huisinrichting staat maatwerk centraal als het gaat om het creëren van een unieke en gepersonaliseerde leefomgeving. Raamdecoratie op maat vormt hierbij al lang geen uitzondering meer. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor maximaal comfort en gemak, met elektrisch bedienbare raamdecoratie. Los van deze smart home trend maken de talloze voordelen en stijlvolle opties de keuze voor maatwerk bijzonder aantrekkelijk. Want met op maat gemaakte raamdecoratie creëer je in vergelijking met standaard, kant-en-klare opties, een unieke en veel persoonlijkere woonstijl in huis. Of het nu gaat om plissés , jaloezieën, rolgordijnen of Luxaflex®, maatwerk heeft een grote impact op zowel de esthetiek als de functionaliteit van jouw huis. Hieronder staan kort samengevat de 5 belangrijkste voordelen om voor raamdecoratie op maat te kiezen:

1. Unieke stijl en persoonlijke sfeer

Maatwerk geeft je volop de vrijheid om jouw raamdecoratie te ontwerpen, passend bij jouw eigen woonstijl en persoonlijkheid. Zo kies je uit verschillende stoffen, materialen, kleuren en patronen om een look te creëren die naadloos aansluit bij jouw interieur. Het resultaat is een uniek ingerichte kamer die echt de essentie van jouw stijl weerspiegelt waardoor jij je helemaal thuis voelt.

2. Perfecte pasvorm

Raamdecoratie op maat wordt specifiek aangepast aan de afmetingen van jouw ramen en ook deuren, waardoor een perfecte pasvorm is gegarandeerd. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar ook voor de perfecte lichtinval overdag of juist een verduisterend effect ’s nachts. Een goede pasvorm voorkomt tocht, warmteverlies of juist opwarming van de kamer via de ramen. Zo draagt op maat gemaakte raamdecoratie bij aan een hogere energie-efficiëntie van jouw huis.

3. Volledige controle over lichtinval en privacy

Met maatwerk ga je voor de maximale controle over lichtinval en privacy. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften kies je voor lichtdoorlatende, verduisterende of transparante materialen. Voor elke kamer en stijl is er de perfecte raamdecoratie op maat, van verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer tot sfeervolle semi-transparante vouwgordijnen op maat voor een knusse woonkamer, alles kan. Bovendien zijn er veel opties wat de bediening van de raamdecoratie betreft. Denk bijvoorbeeld aan een koord, bedieningsstang, handmatige bediening. Of maak het jezelf heel comfortabel met slimme, elektrische bedienbare raamdecoratie waarbij je op elk moment van de dag via je smartphone het gewenste niveau van licht en privacy bepaalt.

4. Duurzame investering

Hoewel op maat gemaakte raamdecoratie soms wellicht een hogere investering vergt dan standaard opties, betaalt het zichzelf al op korte termijn terug. Hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen ervoor dat jouw raamdecoratie langer meegaat, waardoor je de raambekleding minder vaak hoeft te vervangen. Met op maat gemaakte jaloezieën , rolgordijnen of Luxaflex zorg je bovendien voor een betere isolatie van je ramen en deuren. Maatwerk bespaart je al op korte termijn geld en energiekosten en dat heeft ook een positieve impact op het milieu.

5. Professionele begeleiding

Bij het kiezen van raamdecoratie op maat, is het prettig om samen te werken met professionele interieurontwerpers. Want een raamdecoratie specialist helpt je op basis van zijn expertise en ervaring om weloverwogen beslissingen te nemen. Zo kies je makkelijk het type raambekleding dat precies aansluit bij jouw behoeften, stijl en budget. Bij Aanhuis.nl Apeldoorn profiteer je volop van eerlijk advies, je kiest uit een ruim assortiment raamdecoratie en het inmeten en monteren nemen de vakmensen je graag uit handen. Het resultaat is de perfecte raambekleding in een naadloos ontworpen interieur dat zowel stijlvol als ook functioneel is.

Conclusie

Raamdecoratie op maat biedt een scala aan voordelen die jouw huis kunnen transformeren van gewoon naar buitengewoon. Van unieke stijl en perfecte pasvorm tot verbeterde functionaliteit en energie-efficiëntie, maatwerk is definitief een uitstekende oplossing voor elk raam en elke smaak. Als je op zoek bent naar een duurzame investering waarmee je comfort, stijl en sfeer in huis verbetert, dan is raamdecoratie op maat de ideale keuze voor jouw huis. Je bent van harte welkom aan de Deventerstraat 78 in Apeldoorn om alle mogelijkheden in de winkel te komen bekijken.

 

 

 

Bouwen bouwen bouwen Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Bouwen bouwen bouwen

In de omgeving van Apeldoorn zijn volop nieuwbouwprojecten in ontwikkeling. In verschillende fases van tekening en vergunningaanvraag tot bijna opgeleverd of zelfs klaar om in te verhuizen. Dat is hard nodig, want ook in deze regio is de vraag naar woningen veel groter dan het aanbod. En we kennen allemaal de vervelende gevolgen daarvan. Iedere dag hoor je wel iemand vol verbazing vertellen voor hoe ontzettend veel geld die en die woning te koop staat of hoeveel er toch nog overboden is op de toch al exorbitante vraagprijs van een heel gemiddelde eengezinswoning waar ook nog van alles aan moet gebeuren. De prijzen zijn hoog, hoger, hoogst en voor starters is het bijna onmogelijk ertussen te komen.

Mensen die graag een huis zouden willen kopen kijken inmiddels ook vaak naar de mogelijkheden van een huurhuis. Maar ook het aanbod aan huurwoningen Apeldoorn is beperkt. Er komen wel huizen op de huurmarkt, maar ze zijn vaak al weer weg voor je hebt kunnen reageren. Eigenlijk net als met koophuizen dus. Er zijn allerlei redenen om te zoeken naar een huurwoning In veel gevallen is een woning huren gewoon passend bij de situatie. Als je ergens tijdelijk woont voor studie of werk bijvoorbeeld. Of als je nog niet precies weet waar je je wilt gaan settelen, maar om welke reden dan ook wel weg wilt of moet uit je huidige thuis. Maar wil je bijvoorbeeld een appartement huren Arnhem weet dan dat je ook voor een appartement achteraan in een lange rij van woningzoekenden terecht komt.

Om toch een geschikte woning te bemachtigen is snel reageren op een woning die beschikbaar komt eigenlijk het belangrijkste wapen dat je in handen hebt. Steeds goed op de hoogte zijn van het nieuwste aanbod op de woningmarkt valt echter niet mee. Als je dat goed wilt doen, heb je er een dagtaak aan en je moet ondertussen ook gewoon werken, studeren, het huishouden doen en boodschappen halen. Er zijn bedrijven die je een groot deel van dit frustrerende en tijdrovende werk uit handen kunnen nemen. Huurportaal bijvoorbeeld houdt al het aanbod van woningstichtingen, makelaars en particuliere verhuurders constant in de gaten en plaatst nieuw aanbod door. 

De site van huurportaal biedt niet alleen het meest actuele aanbod van huurwoningen overzichtelijk op plaats en prijs gerangschikt, maar geeft ook handige tips die je zoektocht vergemakkelijken en je kans op succes vergroten. Maak er een sport van om snel en goed te reageren op het aanbod en krijg weer wat meer plezier in je verhuisplannen door je in te schrijven. Je staat er dan wat minder alleen voor.

De eerste zijn is één ding, maar je wilt ook het vertrouwen van de verhuurder winnen.. Reageer dus snel, maar ook netjes en beleefd. Zorg ervoor dat je de gegevens die een verhuurder van je nodig heeft snel en correct kunt aanleveren. Een verhuurder wil snel zaken kunnen doen, maar is ook op zoek naar een betrouwbare huurder. De indruk die je maakt, is dus ook van belang.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Apeldoorn.

Aanmelden