Actueel

Nieuws

Welke vloer in je huis als je een milieubewuste keuze wilt maken Lokaal nieuws woensdag 19 juni 2019

Welke vloer in je huis als je een milieubewuste keuze wilt maken

Grote kans dat je weloverwogen duurzame keuzes gemaakt hebt wanneer je je eigen nieuwe huis hebt gebouwd of gaat bouwen. Wel of geen zonnepanelen, welke isolatiemateriaal ga je gebruiken, heb je gekozen voor een warmtepomp? Ook een gezond binnenmilieu, een goede ventilatie, verantwoord watergebruik hoort bij duurzaam wonen.

Langzamerhand zit duurzaamheid in onze genen en is het een lifestyle geworden. Maar hoe zit dat dan met het interieur en je toe bent tot aanschaf van een nieuwe vloer, ben je dan ook bewust van duurzaamheid? Tegenwoordig heb je steeds meer keuze om voor een mooi verantwoord product te kiezen. Een keuze voor je vloer in huis welke een belangrijk sfeerelement is en je een afweging maakt tussen stijl en functie.

Wist je dat een (goedkoop) laminaatvloer zo’n 5-7 jaar mee kan terwijl een pvc-vloer al gauw 15-20 jaar mee gaat. Je maakt hiermee al een duurzamere keus omdat er minder snel afval ontstaat. Een linoleumvloer, die bijna geheel gemaakt is van natuurlijk materiaal (lijnolie, jute en houtmeel) en zelfs slijtvast, antibacterieel en antistatisch is. Marmoleum van Forbo Flooring (Nederlands bedrijf!) is uitgeroepen tot duurzaamste vloerbedekking ter wereld!

Ook een houten vloer heeft een ecologisch voordeel nl dat het een lange levensduur heeft en eigenlijk alleen maar mooier wordt gedurende de tijd.

Ook wordt steeds weer meer bamboe gebruikt in de meubelindustrie maar ook voor vloeren. Een bamboe vloer is een milieuvriendelijker keuze voor hardhout.

Ondanks dat een natuurstenen vloer een natuurproduct is komt het meestal van ver en is het daarom meer milieubelastend. Goed kijken waar het vandaan komt kan je helpen voor een bewustere keuze.

Belangrijk blijft voor welke vloer je ook kiest dat een goede vloerisolatie (kruipruimte isolatie) al een enorme stap in de goede richting is. Wat kies jij? Heb je toch meer advies nodig? Ik kan je helpen! Klik hier: www.mickmatch.com

Beeld: Forbo Flooring

De zomer in je huis halen? Lokaal nieuws woensdag 22 mei 2019

De zomer in je huis halen?

We hebben al wat zonnestraaltjes mogen ontvangen dit voorjaar maar wat zijn we toe aan de zomer! Aangezien de zomervakantie nog even op zich laat wachten is het al wel tijd om de zomer bij ons binnen in huis te laten. Hoe doe je dat?

Kleur toevoegen in je huis! Kies kleuren waar je blij van wordt en je een zomers gevoel geven. En dan hoef je echt niet gelijk aan het schilderen te gaan maar dat kan ook anders. Wat dacht je van het aanpassen van je accessoires: je wollen kussenhoezen en schapenvachtje op de bank vervangen voor lichte linnen en katoenen kussens; Nieuw plaid op de bank; Je vloerkleed vervangen voor een jute exemplaar; Nieuwe placemats en servetten…Kies kleuren in je accessoires die zijn opgebouwd uit verschillende tinten verwerkt in grafische en geometrische prints gecombineerd met bloemenprints.

Ook kleur toevoegen doe je door echte zonnige bloemen in huis te halen! De jungle trend zet zich nog even voort dus zorg voor frisse planten in je huis! Je kunt alles met elkaar matchen zolang jij er blij van wordt! Je kunt dit botanische gevoel ook voortzetten en deze print gebruiken als poster aan de muur.

Zorg voor een goede (led) verlichting die de sfeer in huis afmaken. Helderwit licht welke daglicht nabootst voor je basisverlichting geeft een fris uiterlijk voor je gehele interieur.

Vergeet niet om je huis op te ruimen, breng spullen waar je op uitgekeken bent naar de Kringloop en geef het een tweede leven. Een opgeruimd huis geeft je nieuwe accessoires meer waarde en vooral een opgeruimd hoofd. 

En wel de belangrijkste tip die ik kan geven: voer je acties door op je balkon of tuin en verbind buiten met binnen. Gebruik dezelfde kleuren en materialen als binnen bv dezelfde bloempotten.

Een hele goede zomer gewenst! Kom je er zelf toch niet helemaal uit en heb je iemand nodig die je kan adviseren? Ik kan je helpen voor interieur advies! Klik hier: https://mickmatch.nl/contact/

Beeld: Bloomingville

3 redenen waarom je in een nieuwbouwwoning minder energiekosten hebt Lokaal nieuws dinsdag 19 maart 2019

3 redenen waarom je in een nieuwbouwwoning minder energiekosten hebt

Als je op het internet zoekt naar de voordelen van een nieuwbouwwoning, is een daarvan het hebben van een lagere energierekening. Dat ten opzichte van oudere woningen die 20 à 30 jaar geleden zijn gebouwd. Wat zijn daarvan de oorzaken? Lees het in dit artikel.

Hoog energielabel

Nieuwbouwwoningen hebben vaak een goed energielabel . Soms zelfs het hoogste van het hoogste: energielabel A. Dit houdt in dat nieuwbouwwoningen erg energiezuinig zijn, vaak tot wel 30% energiezuiniger dan woningen van 25 jaar geleden. Daarmee draag je dus bij aan een beter klimaat. Bovendien vertaalt deze energiezuinigheid zich ook in een lagere energierekening. Nieuwbouwwoningen zijn vaak beter geïsoleerd en hebben ook ruiten die beter isoleren. Wil je energielabel A, dan moet je wel over allerlei duurzame ingrepen beschikken. Zoals zonnepanelen, HR-glas, isolatie bij de muren, het dak en de vloer en minimaal een hr-combiketel.

Nieuwe apparatuur

Een andere reden voor de lagere energierekeningen is de duurzamere moderne apparatuur. Zo vind je in nieuwbouwwoningen bijvoorbeeld sneller een warmtepomp, ter vervanging van de cv-ketel. Met deze pomp wordt er warmte gerecycled, en dit zorgt voor ongeveer 40% minder CO2-uitstoot. Dat gebeurt op basis van stroom in plaats van gas. En stroom is al veel vaker duurzaam verkregen dan gas. Ook laten steeds meer mensen zonnepanelen op hun woning plaatsen, waarmee duurzame energie wordt opgewekt. Dan is er sprake van zo’n zuinige woning met energielabel a, zoals in de bovenstaande alinea wordt besproken.

Nieuwbouwwoningen zijn goed geïsoleerd

Een groot voordeel van nieuwbouwwoningen is het feit dat ze vaak goed geïsoleerd zijn. Door een huis goed te isoleren gaat de wooncomfort vooruit en het energieverbruik flink omlaag. Een goed geïsoleerd huis houdt namelijk de warmte beter vast. Dit zorgt voor minder energieverbruik en dus lagere energierekeningen. Veel voorkomende vormen van isolatie in nieuwbouwwoningen zijn spouwmuurisolatie en dubbel glas. Goede isolatie zorgt voor minder CO2-uitstoot en is ook één van de belangrijkste tips voor een energiezuiniger huis . Ook zorgt goede isolatie ervoor dat er geen schimmels in de woning komen doordat deze te vochtig is. Dat is slecht voor de gezondheid.

Nieuwbouwwoningen gebruiken groene energie

Het komt steeds vaker voor dat nieuwbouwwoningen gedeeltelijk of geheel zelfvoorzienend zijn. Zo zie je dat er steeds meer groene energie wordt opgewekt door huiseigenaren van zowel nieuwbouwwoningen als oudere woningen. De meest populaire manier om zelf (groene) energie op te wekken zijn natuurlijk zonnepanelen. In 2018 lagen er op een half miljoen huizen zonnepanelen op het dak, een flinke groei ten opzichte van 2017. Een groot voordeel van zelf energie opwekken, is dat je direct bespaart op de energierekening. Groene energie is dus een erg slimme investering die je uiteindelijke terugverdient. Ook is het een optie om voor een energieleverancier te kiezen die zoveel mogelijk groene energie levert. Een groene energieleverancier is tegenwoordig erg gemakkelijk te vinden door middel van online energieprijzen vergelijken . Zulke contracten zijn vaak niet eens meer duurder dan die met grijze energie.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Apeldoorn.

Aanmelden