Lokaal nieuws maandag 07 maart 2022

Decoratief schilderwerk

Wil jij een echte eye-catcher in je huis die ook nog eens uniek is en volledig is afgestemd op jouw smaak en wensen? Denk dan eens aan decoratief schilderwerk.

Denk groots

Het grote voordeel aan decoratief schilderwerk is dat je niet binnen de lijntjes hoeft te kleuren (of schilderen). In dit geval is geen idee gek genoeg. Ondanks dat je met behang tegenwoordig alle kanten op kunt en ook met bijvoorbeeld fotobehang een hele eigen wandbekleding kunt verzorgen, ga je met decoratief schilderwerk nog een stapje verder. Er zijn vele artiesten die hiervan hun werk gemaakt hebben. Zoek op werkspot op ‘schilder Apeldoorn gezocht’ en vind de juiste match.

Portretten

Je kan een hele gave familie- of portretfoto natuurlijk uitvergroten, in een lijst doen en aan de muur hangen. Maar het is zoveel gaver om hem levensgroot op de muur te laten schilderen. Je kan de foto waarheidsgetrouw na laten schilderen, maar je kan er ook voor kiezen om hem abstract te maken. En dit kan je ‘simpel’ houden door het in zwart wit te laten doen met eventueel een kleuraccent. Maar ook hierbij zijn de (kleur) mogelijkheden eindeloos. En dit hoeft niet perse een eigen foto te zijn. Een muurschildering van jouw favoriete artiest behoort ook zeker tot de opties.

Landschappen

Wil jij je in jouw serre wanen in een bosgebied met een uil in de boom en een vos die om een boom kijkt? Of wil jij terwijl je in bad ligt het gevoel hebben dat je je op een tropisch eiland bevindt waar de flamingo’s stapvoets voorbijlopen? Zoek een paar gave foto’s bij elkaar en laat hier 1 geheel van maken. Op sites als Pinterest kan je hele toffe ideeën op doen en hierdoor geïnspireerd raken voor een eigen ontwerp.

Wereldkaart

Ben je een reiziger en wil je jouw reizen graag groots uitlichten? Laat een enorme wereldkaart op je muur schilderen met bijvoorbeeld magneetverf zodat je gave foto’s van de plekken waar je geweest bent kunt uitlichten op jouw muur. Met touwtjes kan je zelfs je verschillende routes aangeven.

Plafond

Maar laat je niet beperken door alleen aan je muren te denken. Ook een plafond leent zich uitstekend als canvas voor een schilder. Denk aan de waanzinnig gave plafondschilderingen in kerken en oude paleizen en huizen. Wil je het toch iets simpeler houden? Met een spons techniek is het mogelijk om een wolk effect te creëren.

Met decoratief schilderwerk is geen idee te gek! Dus laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en bedenk iets unieks waardoor jouw huis echt een persoonlijke en vooral hele gave touch krijgt.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Apeldoorn.

Aanmelden