Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Bouwen bouwen bouwen

In de omgeving van Apeldoorn zijn volop nieuwbouwprojecten in ontwikkeling. In verschillende fases van tekening en vergunningaanvraag tot bijna opgeleverd of zelfs klaar om in te verhuizen. Dat is hard nodig, want ook in deze regio is de vraag naar woningen veel groter dan het aanbod. En we kennen allemaal de vervelende gevolgen daarvan. Iedere dag hoor je wel iemand vol verbazing vertellen voor hoe ontzettend veel geld die en die woning te koop staat of hoeveel er toch nog overboden is op de toch al exorbitante vraagprijs van een heel gemiddelde eengezinswoning waar ook nog van alles aan moet gebeuren. De prijzen zijn hoog, hoger, hoogst en voor starters is het bijna onmogelijk ertussen te komen.

Mensen die graag een huis zouden willen kopen kijken inmiddels ook vaak naar de mogelijkheden van een huurhuis. Maar ook het aanbod aan huurwoningen Apeldoorn is beperkt. Er komen wel huizen op de huurmarkt, maar ze zijn vaak al weer weg voor je hebt kunnen reageren. Eigenlijk net als met koophuizen dus. Er zijn allerlei redenen om te zoeken naar een huurwoning In veel gevallen is een woning huren gewoon passend bij de situatie. Als je ergens tijdelijk woont voor studie of werk bijvoorbeeld. Of als je nog niet precies weet waar je je wilt gaan settelen, maar om welke reden dan ook wel weg wilt of moet uit je huidige thuis. Maar wil je bijvoorbeeld een appartement huren Arnhem weet dan dat je ook voor een appartement achteraan in een lange rij van woningzoekenden terecht komt.

Om toch een geschikte woning te bemachtigen is snel reageren op een woning die beschikbaar komt eigenlijk het belangrijkste wapen dat je in handen hebt. Steeds goed op de hoogte zijn van het nieuwste aanbod op de woningmarkt valt echter niet mee. Als je dat goed wilt doen, heb je er een dagtaak aan en je moet ondertussen ook gewoon werken, studeren, het huishouden doen en boodschappen halen. Er zijn bedrijven die je een groot deel van dit frustrerende en tijdrovende werk uit handen kunnen nemen. Huurportaal bijvoorbeeld houdt al het aanbod van woningstichtingen, makelaars en particuliere verhuurders constant in de gaten en plaatst nieuw aanbod door. 

De site van huurportaal biedt niet alleen het meest actuele aanbod van huurwoningen overzichtelijk op plaats en prijs gerangschikt, maar geeft ook handige tips die je zoektocht vergemakkelijken en je kans op succes vergroten. Maak er een sport van om snel en goed te reageren op het aanbod en krijg weer wat meer plezier in je verhuisplannen door je in te schrijven. Je staat er dan wat minder alleen voor.

De eerste zijn is één ding, maar je wilt ook het vertrouwen van de verhuurder winnen.. Reageer dus snel, maar ook netjes en beleefd. Zorg ervoor dat je de gegevens die een verhuurder van je nodig heeft snel en correct kunt aanleveren. Een verhuurder wil snel zaken kunnen doen, maar is ook op zoek naar een betrouwbare huurder. De indruk die je maakt, is dus ook van belang.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Apeldoorn.

Aanmelden