Lokaal nieuws dinsdag 07 januari 2020

Wat is een landelijk interieur van nu?

Landelijk wonen betekent in eerste instantie wonen op het platteland ofwel in een landelijke omgeving. Wonen op het platteland is betekenisvol voor mensen omdat het staat voor rust en ruimtelijkheid maar ook voor gezelligheid en gemoedelijkheid. De samenleving zorgt voor elkaar en dat zie je terug in de samenwerking tussen bewoners, belangenverenigingen en landschapspartijen.

Van oudsher was de inrichting van woonboerderijen op het platteland sober en een afspiegeling van het boerenbestaan. Men gebruikte alleen materialen die in de natuur voortkwamen zoals hout, steen, riet, kalk en wol en katoen.

Vandaag de dag zijn wij steeds meer op zoek naar rust en hebben we de behoefte om in onze thuishaven tijdelijk te vluchten uit de realiteit van nu. We willen een samenleving die respect heeft voor de individu en zijn omgeving.

In het hedendaagse interieur zien we wat meer speelsheid, is er aandacht voor ambachtelijke meubels, maken we duurzamere keuzes voor natuurlijke materialen, hebben we respect voor handwerk, zien we meer contrasten in kleur en materiaalgebruik.

De landelijke sfeer past in de tijd van nu met de hang naar de natuur, nostalgie, warmte en gezelligheid. Deze vertaalt zich in gebruik van natuurlijke duurzame materialen,  werken met rustige basiskleuren als wit, grijzen, taupe en beige in contrast met warme diepere kleuren zoals zacht oranje, koraalrood, oker, violet…

Huis en tuin horen bij elkaar en dat zorgt voor mooie verbinding van interieur en exterieur. Omdat je de 4 seizoenen veel bewuster mee krijgt kun je extra genieten van je  uitzicht! 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Apeldoorn.

Aanmelden