Lokaal nieuws woensdag 19 juni 2019

Welke vloer in je huis als je een milieubewuste keuze wilt maken

Grote kans dat je weloverwogen duurzame keuzes gemaakt hebt wanneer je je eigen nieuwe huis hebt gebouwd of gaat bouwen. Wel of geen zonnepanelen, welke isolatiemateriaal ga je gebruiken, heb je gekozen voor een warmtepomp? Ook een gezond binnenmilieu, een goede ventilatie, verantwoord watergebruik hoort bij duurzaam wonen.

Langzamerhand zit duurzaamheid in onze genen en is het een lifestyle geworden. Maar hoe zit dat dan met het interieur en je toe bent tot aanschaf van een nieuwe vloer, ben je dan ook bewust van duurzaamheid? Tegenwoordig heb je steeds meer keuze om voor een mooi verantwoord product te kiezen. Een keuze voor je vloer in huis welke een belangrijk sfeerelement is en je een afweging maakt tussen stijl en functie.

Wist je dat een (goedkoop) laminaatvloer zo’n 5-7 jaar mee kan terwijl een pvc-vloer al gauw 15-20 jaar mee gaat. Je maakt hiermee al een duurzamere keus omdat er minder snel afval ontstaat. Een linoleumvloer, die bijna geheel gemaakt is van natuurlijk materiaal (lijnolie, jute en houtmeel) en zelfs slijtvast, antibacterieel en antistatisch is. Marmoleum van Forbo Flooring (Nederlands bedrijf!) is uitgeroepen tot duurzaamste vloerbedekking ter wereld!

Ook een houten vloer heeft een ecologisch voordeel nl dat het een lange levensduur heeft en eigenlijk alleen maar mooier wordt gedurende de tijd.

Ook wordt steeds weer meer bamboe gebruikt in de meubelindustrie maar ook voor vloeren. Een bamboe vloer is een milieuvriendelijker keuze voor hardhout.

Ondanks dat een natuurstenen vloer een natuurproduct is komt het meestal van ver en is het daarom meer milieubelastend. Goed kijken waar het vandaan komt kan je helpen voor een bewustere keuze.

Belangrijk blijft voor welke vloer je ook kiest dat een goede vloerisolatie (kruipruimte isolatie) al een enorme stap in de goede richting is. Wat kies jij? Heb je toch meer advies nodig? Ik kan je helpen! Klik hier: www.mickmatch.com

Beeld: Forbo Flooring

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Apeldoorn.

Aanmelden