Het laatste nieuws

Zuidbroek krijgt voortgezet onderwijs

18-12-2008
APELDOORN - De nieuwbouwwijk Zuidbroek krijgt een middelbare school. De school wordt rond 2015 in gebruik genomen. Het aantal leerlingen is nog onbekend.

Momenteel is Zuidbroek in aanbouw. Dit schooljaar zijn de eerste basisscholen in Zuidbroek gestart. Over een aantal jaren opent de Apeldoornse stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO) een middelbare school in de wijk. De exacte locatie is nog onduidelijk.

Een en ander hangt samen met een aantal wijzigingen in het Apeldoornse middelbare schoolonderwijs. Zo sluit het Edu College, een van de CVO-scholen, na dit schooljaar haar deuren aan de Noorderlaan. De vmbo-school (economie) trekt met 150 leerlingen in bij Sprengeloo, een andere CVO-school, aan de Sprengenweg. De naam Edu College verdwijnt. Het aantal leerlingen bij Edu is de laatste jaren sterk gedaald en Sprengeloo heeft op dit moment ruimte over.

Zuidbroek is voor middelbare scholen een interessant gebied, zegt Dirk Speelman van stichting CVO. ,,De meeste middelbare scholen zijn aan de zuid- en westkant van de stad gevestigd. Zuidbroek is straks een mooi voedingsgebied voor een middelbare school. We verwachten dat veel gezinnen met jonge kinderen zich daar zullen vestigen. ''

Bron: De Stentor van 18-12-2008